Svaka pravna ili fizička osoba koja provodi DDD mjere u Vašim stanovima ili kućama mora imati odobrenje Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi za provedbu DDD mjera. Takva odobrenja za rad vrijede 3 ili 5 godina, ovisno o tome s kakvom vrstom kemikalija ovlašteni izvoditelj radi.

Upozoravamo Vas na pojavu fiktivnih tvrtki ili osoba koje se lažno predstavljaju i ostvaruju financijsku dobit na Vašu štetu.

Vaše je pravo zahtijevati:

1. Prije ulaska u Vaš stan da se osoba identificira - preda na uvid pečatom ovjerenu identifikacijsku iskaznicu koja mora sadržavati naziv i podatke o ovlaštenoj tvrtki/ustanovi u kojoj je zaposlena, sliku, broj PU ili u slučaju dodatnih sumnji tražiti od osobe osobnu iskaznicu

2. Račun za izvršenu uslugu - mora sadržavati naziv i podatke o ovlaštenoj tvrtki / ustanovi, broj računa, vrsta usluge i cijena, prikazan PDV te ukupan iznos za uplatu. Račun mora imati otisnut pečat ovlaštene tvrtke / ustanove.

3. Potvrdu o provedenoj DDD mjeri - mora sadržavati naziv i podatke o ovlaštenoj tvrtki / ustanovi, broj potvrde, naziv i adresa korisnika, vrsta štetnika koji se suzbija, infestacija, utrošeno sredstvo, djelatna tvar, koncentracija / doza sredstva, utrošena količina sredstva, opis rada i način primjene sredstva, potpis izvoditelja, potpis Vas kao korisnika. Potvrda mora imati otisnut pečat ovlaštene tvrtke / ustanove.

 

U slučaju na bilo kakvu sumnju neovlaštenog provođenja DDD mjera ODMAH:

- zovite ovlaštenu DDD tvrku /ustanovu (podaci na potvrdi/računu koji ste primili) i provjerite da li se mjera provodi prema planu  u vašem kvartu/zgradi/obiteljskoj kući

- zovite nadležnu policijsku upravu i prijavite prevaru!

Prihvatite kolačiće naše stranice i Uvjete korištenja

Saznajte više ...

Prihvaćam!

- Uvjeti korištenja

Korisnik prihvaća sve zakonima mu zadane odgovornosti i upoznaje se s Uredbom o zaštiti podataka.

Kako bi ova web stranica radila ispravno sa svim svojim funkcionalnostima te da bi mogli dalje raditi na unaprijeđenju stranice i poboljšanju korisničkog iskustva, potrebni su nam kolačići  (eng. cookies). Prema regulacijama Europske unije, od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti web mjesta koje su podržane tom tehnologijom.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje web mjesto sa servera sprema u vaš web preglednik računala ili mobitela (ovisno s kojim uređajem pristupate stranici), i to kada prvi puta posjetite tu web stranicu. Nakon prvog posjeta, svaki puta kada web preglednik zatraži identičnu stranicu sa servera, kolačići se s korisničkog računala šalju na server. Na taj način, server ima mogućnost identifikacije i praćenja web preglednika. Termin cookies koristimo za sve datoteke koje na prethodno opisani način prikupljaju podatke. Postoji nekoliko tipova kolačića:

Privremeni kolačići (sesije): automatski se uklanjaju s vašeg računala kada zatvorite web preglednik. Pomoću njih web mjesta pohranjuju privremene podatke (npr. stavke u košarici za kupnju)

Stalni kolačići: ostaju spremljeni na vašem računalu i nakon zatvaranja web preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju podatke - najčešće je riječ o vašim postavkama kod korištenja stranice. Stalni kolačići će ostati na vašem računalu tako dugo dok ih ručno ne uklonite ili dok im ne istekne rok.

Kolačići prve strane: dolaze s web mjesta kojeg gledate, a to su privremeni ili stalni. Pomoću nijh web mjesta pohranjuju podatke kao što su ime i lozinka, s ciljem da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta.

Kolačići treće strane: pripadaju različitim domenama od onog prikazanog u adresnoj traci. Web stranice mogu sadržavati sadržaj iz drugih područja (kao što su banneri), što otvara mogućnost za praćenje korisničke povijesti pregledavanja. Mogućnosti podešavanja privatnosti u većini modernih preglednika omogućuju blokiranje kolačića treće strane.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na vašem računalu. Postavke mogu se kontrolirati i mijenjati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti web stranice.

Koristi li huddd.hr kolačiće i zašto?

Da, s glavnim ciljem da naše web stranice omoguće što bolje korisničko iskustvo. Izuzev toga, koristimo ih još za:

Za praćenje statistika posjećenosti: kolačići skupljaju informacije o interakcijama posjetitelja na našim web stranicama. Koriste se za pohranu i ostalih podataka vezanih uz korisničku aktivnost.

Za normalno funkcioniranje web programa: kolačići služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti web mjesta koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.