Što vi možete napraviti kako bi populacija komaraca bila što manja?

1. UKLONITE ili ISPRAZNITE VODU iz svih predmeta (npr. bačve, kante, prazne lončanice te podlošci za lončanice, auto-gume, barke i sl.) na javnim površinama, u dvorištima, vrtovima, na balkonima ili terasama!

2. Auto-gume (pneumatske gume), nakon što ste ih ispraznili od vode, SLOŽITE u piramide i PRESLOŽITE ih svakih 15 dana te ih POKRIJTE nepropusnim pokrivalom na način da se onemogući nakupljanje vode!

3. ODRŽAVAJTE UREDNIM vaše vrtove i dvorišta, tj. pokostite travu i uklonite suvišno grmlje! Vodu za zalijevanje vrtova trebate redovito MIJENJATI (trošiti) - NE SMIJE stajati dulje od 5 dana u posudi za zalijevanje!

4. Rezerve vode HERMETIČKI ZATVORITE poklopcima ili na neki drugi prihvatljiv način!

5. ZATRPAJTE jame, bare i slične površine kako se ne bi zadržavala kišnica ili drugi izvori vode!

6. Sve spremnike i ostale materijale (npr. plastične folije) ODLAŽITE na način da se IZBJEGNE NAKUPLJANJE kišnice!

7. Na GROBLJIMA vaze za cvijeće NAPUNITE vlažnim pijeskom, a sve druge posude koje povremeno koristite za cvijeće i zalijevanje MORATE odlagati na način da se izbjegne nakupljanje vode u slučaju kiše!

 

Zašto o komarcima moramo razmišljati već danas?

Komarci se legu u vodama stajačicama...

Vrsta i brojnost komaraca ovisi o vrsti i veličini legla...

Suzbijanje odraslih komaraca tek kada počnu letjeti je slabog i kratkoročnog učinka jer...

SAŽETI PROTOKOL ZA PLANIRANO I ORGANIZIRANO SUZBIJANJE KOMARACA

ZAŠTO NE DEZINSEKCIJA KOMARACA IZ ZRAKOPLOVA?

Prihvatite kolačiće naše stranice i Uvjete korištenja

Saznajte više ...

Prihvaćam!

- Uvjeti korištenja

Korisnik prihvaća sve zakonima mu zadane odgovornosti i upoznaje se s Uredbom o zaštiti podataka.

Kako bi ova web stranica radila ispravno sa svim svojim funkcionalnostima te da bi mogli dalje raditi na unaprijeđenju stranice i poboljšanju korisničkog iskustva, potrebni su nam kolačići  (eng. cookies). Prema regulacijama Europske unije, od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti web mjesta koje su podržane tom tehnologijom.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje web mjesto sa servera sprema u vaš web preglednik računala ili mobitela (ovisno s kojim uređajem pristupate stranici), i to kada prvi puta posjetite tu web stranicu. Nakon prvog posjeta, svaki puta kada web preglednik zatraži identičnu stranicu sa servera, kolačići se s korisničkog računala šalju na server. Na taj način, server ima mogućnost identifikacije i praćenja web preglednika. Termin cookies koristimo za sve datoteke koje na prethodno opisani način prikupljaju podatke. Postoji nekoliko tipova kolačića:

Privremeni kolačići (sesije): automatski se uklanjaju s vašeg računala kada zatvorite web preglednik. Pomoću njih web mjesta pohranjuju privremene podatke (npr. stavke u košarici za kupnju)

Stalni kolačići: ostaju spremljeni na vašem računalu i nakon zatvaranja web preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju podatke - najčešće je riječ o vašim postavkama kod korištenja stranice. Stalni kolačići će ostati na vašem računalu tako dugo dok ih ručno ne uklonite ili dok im ne istekne rok.

Kolačići prve strane: dolaze s web mjesta kojeg gledate, a to su privremeni ili stalni. Pomoću nijh web mjesta pohranjuju podatke kao što su ime i lozinka, s ciljem da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta.

Kolačići treće strane: pripadaju različitim domenama od onog prikazanog u adresnoj traci. Web stranice mogu sadržavati sadržaj iz drugih područja (kao što su banneri), što otvara mogućnost za praćenje korisničke povijesti pregledavanja. Mogućnosti podešavanja privatnosti u većini modernih preglednika omogućuju blokiranje kolačića treće strane.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na vašem računalu. Postavke mogu se kontrolirati i mijenjati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti web stranice.

Koristi li huddd.hr kolačiće i zašto?

Da, s glavnim ciljem da naše web stranice omoguće što bolje korisničko iskustvo. Izuzev toga, koristimo ih još za:

Za praćenje statistika posjećenosti: kolačići skupljaju informacije o interakcijama posjetitelja na našim web stranicama. Koriste se za pohranu i ostalih podataka vezanih uz korisničku aktivnost.

Za normalno funkcioniranje web programa: kolačići služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti web mjesta koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.