Na osnovi članka 15. Statuta Hrvatske Udruge za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju od 28. studenog 2003. godine Upravni odbor Udruge donosi

Pravilnik o izgledu Potvrde o članstvu u Udruzi i Identifikacijske
iskaznice za izvoditelje DDD mjera u članici Udruge

Članak 1.

Ovim Pravilnikom određuje se izgled Potvrde o članstvu u Udruzi i Identifikacijske iskaznice za izvoditelje DDD mjera u članici Udruge.

POTVRDA O ČLANSTVU U UDRUZI

Članak 2.

Potvrda o članstvu u Udruzi sadrži podatke:

  • o nazivu članice
  • matični ili porezni broj članice Udruge.

        Potvrda je ovjerena žigom Udruge i potpisom osobe ovlaštene za zastupanje, tj. Predsjednikom Udruge.
Potvrda o članstvu u Udruzi vrijedi za tekuću godinu, od 1. siječnja do 31. prosinca.

Članak 3.

Udruga je dužna članici Udruge izdavati Potvrdu o članstvu ovisno o potrebama tijekom kalendarske godine ako članica poštuje odredbe Statuta.

IDENTIFIKACIJSKA ISKAZNICA

Članak 4.

Plastificirana Identifikacijska iskaznica je veličine 111 x 80 mm na papiru svijetlo žute boje mramor uzorka, s okvirom tamno žute boje. Identifikacijska iskaznica sadrži slijedeće podatke:

  • fotografija u boji izvoditelja DDD mjera u veličini 25 x 35 mm
  • trajanje Identifikacijske iskaznice
  • ime i prezime izvoditelja DDD mjera i broj osobne iskaznice
  • naziv članice Udruge za DDD i adresa
  • štambilj Udruge i potpis predsjednika Udruge

        Na poleđini Identifikacijske iskaznice navedeno je da je članica Udruge ovlaštena za provođenje DDD mjera s:

  • I. do III. ili II. do III. skupinom otrova prema Rješenju Ministarstva zdravstva: Klasa, Ur. broj, datum izdavanja.
  • I. do III. skupine skupinom otrova prema Rješenju Ministarstva poljoprivrede i šumarstva - Uprava za veterinarstvo: Klasa, Ur. broj, datum izdavanja.
  • I. skupinom otrova prema Rješenju Ministarstva poljoprivrede i šumarstva: Klasa, Ur. broj, datum izdavanja.

Tekst ovlaštenja za rad s I. do III. skupinom otrova označen je crvenom bojom, a II. do III. skupinom otrova označen je zelenom bojom.
Identifikacijska iskaznica vrijedi jednu kalendarsku godinu, od 1. siječnja do 31. prosinca.

Članak 5.

Izvoditelji DDD mjera u članici Udruge obvezni su imati Identifikacijsku iskaznicu tijekom izvođenja DDD mjera te ju na zahtjev korisnika usluge DDD mjere ili nadležnih inspekcija predočiti.

Članak 6.

Izrada jedne Identifikacijske iskaznice iznosi 3,50 EUR.

Članak 7.

Članica Udruge dužna je dostaviti popis izvoditelja DDD mjera s traženim podacima u sjedište Udruge odmah po učlanjenju u Udrugu.
Članica Udruge dužna je dostaviti popis izvoditelja DDD mjera s traženim podacima u sjedište Udruge i u slučaju bilo kakvih promjena u strukturi djelatnika.

Članak 8.

Odredbe ovog Pravilnika stupaju na snagu danom donošenja.

 

U Zagrebu, 27. siječanj 2004.

Prihvatite kolačiće naše stranice i Uvjete korištenja

Saznajte više ...

Prihvaćam!

- Uvjeti korištenja

Korisnik prihvaća sve zakonima mu zadane odgovornosti i upoznaje se s Uredbom o zaštiti podataka.

Kako bi ova web stranica radila ispravno sa svim svojim funkcionalnostima te da bi mogli dalje raditi na unaprijeđenju stranice i poboljšanju korisničkog iskustva, potrebni su nam kolačići  (eng. cookies). Prema regulacijama Europske unije, od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti web mjesta koje su podržane tom tehnologijom.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje web mjesto sa servera sprema u vaš web preglednik računala ili mobitela (ovisno s kojim uređajem pristupate stranici), i to kada prvi puta posjetite tu web stranicu. Nakon prvog posjeta, svaki puta kada web preglednik zatraži identičnu stranicu sa servera, kolačići se s korisničkog računala šalju na server. Na taj način, server ima mogućnost identifikacije i praćenja web preglednika. Termin cookies koristimo za sve datoteke koje na prethodno opisani način prikupljaju podatke. Postoji nekoliko tipova kolačića:

Privremeni kolačići (sesije): automatski se uklanjaju s vašeg računala kada zatvorite web preglednik. Pomoću njih web mjesta pohranjuju privremene podatke (npr. stavke u košarici za kupnju)

Stalni kolačići: ostaju spremljeni na vašem računalu i nakon zatvaranja web preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju podatke - najčešće je riječ o vašim postavkama kod korištenja stranice. Stalni kolačići će ostati na vašem računalu tako dugo dok ih ručno ne uklonite ili dok im ne istekne rok.

Kolačići prve strane: dolaze s web mjesta kojeg gledate, a to su privremeni ili stalni. Pomoću nijh web mjesta pohranjuju podatke kao što su ime i lozinka, s ciljem da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta.

Kolačići treće strane: pripadaju različitim domenama od onog prikazanog u adresnoj traci. Web stranice mogu sadržavati sadržaj iz drugih područja (kao što su banneri), što otvara mogućnost za praćenje korisničke povijesti pregledavanja. Mogućnosti podešavanja privatnosti u većini modernih preglednika omogućuju blokiranje kolačića treće strane.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na vašem računalu. Postavke mogu se kontrolirati i mijenjati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti web stranice.

Koristi li huddd.hr kolačiće i zašto?

Da, s glavnim ciljem da naše web stranice omoguće što bolje korisničko iskustvo. Izuzev toga, koristimo ih još za:

Za praćenje statistika posjećenosti: kolačići skupljaju informacije o interakcijama posjetitelja na našim web stranicama. Koriste se za pohranu i ostalih podataka vezanih uz korisničku aktivnost.

Za normalno funkcioniranje web programa: kolačići služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti web mjesta koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.