Inicijativa za osnivanje udruženja DDD tvrtki na području Republike Hrvatske po uzoru na nekadašnju Poslovnu zajednicu EKOSAN* začeta je tijekom rasprave na DDD seminaru “Urbana DDD djelatnost” koji je održan 1. i 2. veljače 1996. godine u organizaciji tvtke KORUNIĆ d.o.o. Zagreb. U datom trenutku tražeći najpovoljniji način udruživanja tvrtka KORUNIĆ d.o.o. Zagreb pokreće postupak osnivanja Grupacije za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju - DDD pod okriljem Hrvatske gospodarske komore (HGK). Sazivanjem konstituirajuće sjednicu pri HGK, koja se održala 9. svibnja 1997. godine, započinje službeno djelovanje Grupacije za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju pod okriljem HGK, dok je tvrtka KORUNIĆ d.o.o. Zagreb zadužena voditi tajničke te administrativno - organizacijske poslove Grupacije. Grupacija za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju pod okriljem HGK nakon sedam godina djelovanja, a osnivanjem Hrvatske udruge za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju (HUDDD), u prosincu 2003. godine prestaje s radom. 
Osnivačka Skupština Hrvatske udruge za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju (HUDDD) održana je dana 28. studenog 2003. godine. Rješenjem izdanim od Gradskog ureda za opću upravu u Zagrebu (27. siječnja 2004. godine), HUDDD sa sjedištem u Zagrebu u Medovićevoj 12 ima svojstvo pravne osobe, a djeluje na području Republike Hrvatske. Osnovni razlog osnivanja HUDDD je poticanje interdisciplinarnosti djelatnosti dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u području javnog zdravstva i komunalne higijene, veterine te zaštite uskladištenih poljoprivrednih proizvoda, unapređenje struke, utjecaj na izradu zakonske regulative, suradnja sa stručnim i inspekcijskim nadzorom te ostale aktivnosti propisane Statutom HUDDD. Predstavnici HUDDD na čelu s predsjednicom Javorkom Korunić inicirali su i sudjelovali u izradi gotovo svih zakonskih propisa o provedbi DDD mjera u Republici Hrvatskoj na temelju kojih vi danas provodite DDD mjere u području javnoga zdravstva i komunalne higijene, veterini i zaštiti bilja. Zahvaljujući ogromnom uloženom radu i trudu Republika Hrvatska danas ima reguliranu DDD djelatnost, a svi zakonski propisi usklađeni su s EU Direktivama, WHO smjernicama te pravilima 

Hrvatski DDD nije započeo s nama već se on razvija kroz bogatu hrvatsku povijest u proteklih osam stoljeća i više od 70 godina od ustroja suvremene DDD djelatnosti u Republici Hrvatskoj, ali svakako o svima nama ovisi kakvog ćemo ga ostaviti budućim generacijama!
History of prevention of spreading of infectious diseases into Croatia
 ----------------

* Poslovna zajednica (PZ) za ekološku sanitaciju EKOSAN Zagreb djelovala je u razdoblju od 1982. do 1991. godine. Prvi predsjednik PZ EKOSAN (1982.-1987.) bio je, nažalost danas pokojni, cijenjeni gospodin Milivoj Dekanić (iz DEZINSEKCIJE Rijeka, od 1985. zaposlen u PZ EKOSAN), zatim od 1987.-1990. dr. sc. Zlatko Korunić (Jugoinspekt - Agrokontrola Zagreb), a kao zadnji u 1991., nažalost također danas pokojni, cijenjeni gospodin Mladen Kožar (Zavod za zaštitu zdravlja Grada Zagreba). PZ EKOSAN je imala 15 članica iz republika ex-Jugoslavije, od čega je 9 članica bilo iz Hrvatske.

O UDRUZI

POPIS ČLANICA HUDDD

VAŽEĆA ODOBRENJA ZA 
PROVEDBU DDD MJERA

VAŽEĆI PROPISI O PROVEDBI DDD MJERA 

POD KOJIM UVJETIMA NETKO SMIJE PROVODITI DDD MJERE 

 (javno zdravstvo i komunalna higijena i/ili veterina i/ili zaštita bilja)?

ZAHTJEV ZA DOBIVANJE 
ODOBRENJA ZA RAD I 
DOKUMENTACIJA

Kontaktirajte nas

obratite se s povjerenjem

Kako do nas

Medovićeva 12, 10000 Zagreb, 
Republika Hrvatska 
Matični broj: 1796003 
OIB: 59290835538 
Šifra djelatnosti: 9412 - Djelatnost strukovnih članskih organizacija 

Kontakt

Tel: 385 (0) 1 2308 341
Fax: +385 (0) 1 2333 548 
info@huddd.hr 
http://www.huddd.hr

Telefonske konzultacije

Od ponedjeljka do petka:
09:00 - 17:00 sati

Your image

Copyright by HUDDD 2019
Template design joomlart.com

Korištenje i kopiranje sadržaja dozvoljeno uz navođenje izvora

Izrada web stranica i aplikacija po Vašoj mjeri:

Your image